Medya kahveyle ilgili, özellikle de kafeinin değişik etkileriyleilgili pek çok mesaj veriyor. Bu karmaşada sizi ilgilendiren bilgiyi bulmanız oldukça zor. En çok merak edilen konularda güvenilir cevaplar burada.
Kahve bağımlılık yapar mı?
Kahve bağımlılık yapan bir ilaç olarak kabul edilmez.“Yoksunluk belirtileri” kısa bir dönemde, içimi ufak ufak azaltılarakortadan kaldırılabilir.
Kahve içmek sağlığınız için iyi midir?
Kahve ve barındırdığı antioksidanlar kafein ve diğer organikbileşenler geniş yelpazedeki sağlık sorunlarına pozitif etki eder.
Kahve dehidrasyon yapar mı?
Kahvenin diüretik etkisi olabilir. Ancak bir fincan kahvenin yüzde 98’inin su olması sebebiyle zaten dehidrasyona neden olması mümkün değildir. Kaybedilen sıvı içilen kahveyle yerine konur.
Kahve konsantrasyon düzeyini arttırır mı?
Konsantrasyon ve hafızayı kontrol eden beyin aktivitesi, kahve içtiğimiz zaman geçici olarak artar.
Kafein bizi nasıl uyanık tutar?
Kafein, uykunuzu getiren, adenosin adı verilen bir kimyasalın reseptörlerine saldırarak onu bloke eder. Bu blokaj aynı zamanda uyanık kalmanızı sağlayan adrenalin üretimini de tetikler.
Kafein spor yapma becerisini nasıl etkiler?
Ölüçülü kafein alımı aerobik ve anaerobik sporlarda dayanıklılığı arttırma konusunda etkili olur. Bronşlarınızı açar, nefesi iyileştirir, kandaki şekeri ortaya çıkararak kaslara yönelmesini sağlar
Çok kavrulmuşlar çok kafeinli midir?
Çok fazla kavruşmuşlar muhtemelen daha az kafein içerir. Sizi asla daha çabuk uyarmazlar.
Kafeinden neden etkilenmiyorum?
Kafein etkilerinden uzaklaşmak için kahvenizi her gün aynı saatte için. Ama kafein etkisi istiyorsanız rutininizi sık sık değiştirin.